+31(0)162 471 100 info@makz-kalkzandsteen.nl Contact

Duurzaamheid

We zien een positieve ontwikkeling in de markt: er wordt steeds meer nadruk gelegd op duurzaamheid. Dit is zichtbaar in de lage CO2-emissie bij productie en transport, de mate van recyclebaarheid en de verhoogde circulariteit. Oftewel, het hergebruik van producten. Ook bij MAKZ zien we vele kansen op het gebied van duurzaamheid waarmee we maar al te graag een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Milieu

We zijn nog steeds trots op de primeur die we op 25 augustus 2011 groots mochten delen: als eerste kalkzandsteenproducent in Nederland mochten wij het ISO 14001-certificaat voor ons milieumanagementsysteem in ontvangst nemen. De toetsende instantie IKOB-BKB sprak vol lof over ons vooruitstrevende systeem en de innovatieve wijze van documenteren. Dat zorgt ervoor dat dit systeem makkelijk te gebruiken is voor al onze medewerkers.

Al tijdens de bouw van de onze hypermoderne fabriek in Oosterhout is rekening gehouden met milieuaspecten. We recyclen breuk- en restproducten, evenals verpakkingen. Chemische producten als oli├źn voeren we op een verantwoorde wijze af. En de strategische ligging van MAKZ, direct gelegen aan de A27 en de A59, draagt bij dat we ons in een straal van 80 kilometer van de helft van alle bouwactiviteiten in Nederland bevinden. Dat zorgt voor relatief weinig transportkilometers.

Om de continuïteit over de gehele productielijn te waarborgen, toetsen we ook de milieu-inspanningen van onze toeleveranciers. Daarnaast hebben we levenscyclusanalyses van onze belangrijke producten die de basis vormen voor de milieukostenindicator. Kalkzandsteen heeft als constructieve en brandwerende binnenwand de laagste milieuschaduwkosten van alle constructieve bouwmaterialen.

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen staat hoog op onze agenda. Dat begint bij de basis van ons product. Kalkzandsteen wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen (kalk, water en zand) en is recyclebaar. Dat maakt het materiaal zeer milieuvriendelijk. Het productieproces is schoon en kost weinig energie.

Daarnaast houden we ook in het productieproces rekening met duurzaam bouwen. Zo hebben we het mogelijk gemaakt om zand en kalk op de kortst mogelijke afstand van onze fabriek te kopen en per schip te laten lossen op onze loskade, dichtbij onze fabriek.

De kalkzandsteen die wij produceren wordt nog duurzamer omdat we het percentage gerecycled kalkzandsteenpuin steeds verder gaan verhogen, waardoor we minder nieuw zand nodig hebben.

En ten slotte zijn we druk bezig om kalkzandsteen circulair te maken.

Stel een vraag Stel een
vraag
Offerte aanvragen Offerte
aanvragen
Afspraak maken Afspraak
maken
Bezoek plannen Bezoek
plannen