+31(0)162 471 100 info@makz-kalkzandsteen.nl Contact

Werkvolgorde / verwerking

Offerteaanvraag

Om een accurate, op het project toegespitste offerte te kunnen maken, ontvangen wij van u graag de uitgebreide (digitale) werktekeningen, voor zover beschikbaar. In de offerte vermelden wij de prijs per m², inclusief gezaagde passtukken en kimblokken. Offerte aanvragen kunnen gemaild worden naar: offerte@makz-kalkzandsteen.nl.

Opdrachtverstrekking

Nadat MAKZ de opdracht van levering heeft ontvangen geldt normaal gesproken een doorlooptijd van 6 werkweken tot de eerste levering. Bij de opdrachtverstrekking kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van de aanvullende services.

Voorlopig tekenwerk

Het voorlopig tekenwerk voeren wij voor u uit na ontvangst van het volledig ingevuld projectformulier en de benodigde bescheiden voor ons tekenwerk. Wij nemen uw project in behandeling met inachtneming van de minimale doorlooptijd van 3 weken voor het voorlopig tekenwerk.

Definitief tekenwerk

Drie weken voor levering dient het wandenboekje definitief te zijn. Vanaf dat moment kunnen de elementen en passtukken voor het betreffende werk in productie genomen worden.

Plannen van het werk

In het overleg tussen uw uitvoerder en onze planning wordt de leverdatum van aanleveren van de elementen op de bouwplaats bepaald. U kunt onze planning direct bereiken op 0162-470103 of via planning@makz-kalkzandsteen.nl.

Leveren op de bouwplaats

Onze expeditie kan u helpen met vragen over bijvoorbeeld de levering op de bouwplaats of het tijdstip van aanlevering. U kunt onze expeditie direct bereiken op 0162-471101 of via expeditie@makz-kalkzandsteen.nl.

Lossen op de bouwplaats

Om te voorkomen dat de elementen vuil worden of beschadigen, is het van belang dat de chauffeur de losplaats met de vrachtwagen goed kan bereiken. Bij voorkeur is de losplaats voorzien van baddingen of iets vergelijkbaars, zodat de elementen los van de grond kunnen worden geplaatst.

Opperplan

Als het nodig is om een opperplan op te stellen, kunt u daarvoor met een van onze medewerkers een afspraak maken op de bouwplaats. Tijdens het gesprek kunnen dan ook verschillende verwerkingsaspecten aan bod komen.

Verwerking

Creëer eerst een vlakke, horizontale ondergrond voordat u de elementen gaat verwerken. Dit doet u in de meeste gevallen door kimblokken vlak en haaks aan de draad in mortel te stellen. Als de mortel uitgehard is - normaal gesproken na 24 uur - kunnen de elementen met een elementenstelmachine conform het wandenboekje op de kimblokken verlijmd worden. Elementenstelmachines worden meestal door de verwerkers meegebracht naar het werk, maar ze zijn ook te huur via bouwmachinehandelaren of bij MAKZ. Voor goed gevulde lijmvoegen kunt u het beste gebruik maken van specifiek lijmgereedschap zoals een lijmbak en lijmschep.

Stel een vraag Stel een
vraag
Offerte aanvragen Offerte
aanvragen
Afspraak maken Afspraak
maken
Bezoek plannen Bezoek
plannen