+31(0)162 471 100 info@makz-kalkzandsteen.nl Contact

Dilataties in kalkzandsteenwanden

Dilatatievoegen in kalkzandsteen wanden kunnen noodzakelijk zijn vanwege krimp die optreed bij het uittreden van bouwvocht uit de wand. Deze lengte verandering is beperkt en gaat slechts over tienden van millimeters. Bij wanden op doorbuigende ondergronden kan ook de doorbuiging van de vloer van invloed zijn op de beweging in de dilatatievoeg. De plaats van de dilataties worden in de kalkzandsteenwanden boekjes weergegeven.

Dilataties kunnen worden uitgevoerd als een koude dilatatievoeg en een gevulde dilatatievoeg. De Koude dilatatievoeg heeft een breedte van 0-1 mm. De kalkzandsteen kan tegen elkaar worden geplaatst, waarbij de stootvoeg niet gevuld wordt met lijmmortel.

Een gevulde dilatatievoeg (ca. 10 mm breed) wordt toegepast bij wanden die geplaatst worden op doorbuigende ondergronden. Deze dienen gevuld te worden met een elastische luchtdichte vulling.

Voor wanden uitgevoerd in kalkzandsteen kleinformaten kunt u voor uw specifieke project een dilatatieadvies opvragen bij MAKZ kalkzandsteen.

Stel een vraag Stel een
vraag
Offerte aanvragen Offerte
aanvragen
Afspraak maken Afspraak
maken
Bezoek plannen Bezoek
plannen